Wie zijn wij

Het team van Dierenkliniek de Zuiderdracht bestaat uit 4 dierenartsen en 6 dierenartsassistenten/paraveterinair medewerkers. Wij hebben ons tot doel gesteld alle aan onze zorg toevertrouwde†patiŽnten†naar best eer en kunnen te behandelen en te verzorgen.

Naast de werkzaamheden op onze eigen lokatie zijn wij ook de dierenarts voor het Dierenasiel Hoorn.†


Graag stellen wij ons aan u voor:†

frank S6000606 kopie

drs. Frank Schipper studeerde in 1992 af aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Na enkele waarnemingen vestigde hij zich voor langere tijd in Zeeland. Daar was hij met 2 andere dierenartsen eigenaar van dierenartsenpraktijk Schouwen-Duiveland. †In mei 2003 richtte hij Dierenkliniek de Zuiderdracht op in Oosterblokker en hield hij in eerste instantie praktijk in een kleine aanbouw. In 2005 nam de kliniek haar intrek in de huidige praktijkruimte. Naast alle algemene veterinaire werkzaamheden heeft Frank een bijzondere interesse voor orthopedie.

henk DSC 1092 kopie

drs. Henk van Unen behaalde zijn dierenarts-diploma in 1995. Aansluitend hierop werkte hij 11 jaar bij verschillende praktijken, onder andere bij de spoedkliniek in Amsterdam. Sinds 2008 heeft Henk zich verbonden aan Dierenkliniek de Zuiderdracht. Zijn interesse gaat met name uit naar inwendige ziekten en weke delen chirurgie. Henk combineert zijn werkzaamheden bij de praktijk met een gezin met twee zoontjes. Ook speelt hij al sinds zijn studententijd als gitarist bij veterinaire band The Hairy Shakers.††

drs. Lotte van Putten studeerde in 2013 af. Haar keuze voor de studie diergeneeskunde was niet zo vreemd. †Zij groeide op tussen o.a. katten, paarden, cavia’s en een paard. Dit gecombineerd met een enorme interesse in de medische wereld en de wetenschap maakte haar in eerste instantie tot een echte paardendierenarts. Nadat zij een periode in o.a. Duitsland werkte, †koos zij uiteindelijk toch voor het bredere vak van de kleine huisdieren. En vanaf januari 2015 werkt Lotte tot ieders plezier als breed inzetbare dierenarts in Dierenkliniek de Zuiderdracht. Haar spaarzame vrije tijd verdeelt ze tussen vrienden, familie, kunst en muziek, en af en toe wat bescheiden sportieve escapades.


drs. Clara Verdenius is in 2012 afgestudeerd. Aansluitend werkte zij met veel plezier als paardendierenarts in Nieuw Zeeland en op de faculteit in Utrecht. Toch heeft ze ook altijd een warm hart gehouden voor de geneeskunde van gezelschapsdieren. Met name de veelzijdigheid van het vak en het contact met de eigenaren bleven aan haar trekken. Uiteindelijk heeft ze daarom toch besloten de overstap te maken. In mei 2017 is Clara gestart bij Dierenkliniek de Zuiderdracht. Naast een enthousiaste dierenarts is Clara ook een fervent liefhebber van hardlopen, wielrennen, en haar Frits.†

chantal bewerkt
 mechthild paardrijvakantie DKZD

Chantal Tamminga†werkt sinds juni 2003 bij Dierenkliniek de Zuiderdracht en was daarmee de eerste collega van Frank. Zij heeft de hele groei en ontwikkeling van de praktijk vanaf het begin meegemaakt. Naast alle taken die zij als paraveterinair uitvoert doet Chantal ook veel gebitsreinigingen van hond en kat en is zij stagebegeleidster voor vele dierenartsassistenten in opleiding. Chantal houdt van paardrijden en wandelen met haar honden.

Mechthild Coppens studeerde Engels aan de UvA en werkte o.a. jaren op een notariskantoor in Amsterdam. Uiteindelijk kwam zij in juli 2007, na afronding van de opleiding paraveterinair, op haar echte bestemming terecht. Sindsdien werkt zij bij Dierenkliniek de Zuiderdracht. Naast alle paraveterinaire taken is Mechthild ook de†spil in de administratie. Voor vragen met betrekking tot uw factuur kunt u dan ook zeker bij haar terecht. Naast de dieren op haar werk houdt Mechthild van haar vriend, sporten en paardrijden maar bovenal gaat ze ook veel en graag op reis.†

manon bewerkt

Manon de Vos†werkt sinds mei 2010 bijDierenkliniek de Zuiderdracht.†Manon heeft haar opleiding tot paraveterinair gevolgd bij het Clusius college in Alkmaar.†Inmiddels heeft ze zich verder verdiept in diervoeding en heeft ze de cursus "gedragsadviseur in de dierenartspraktijk" afgerond.†Haar hobby's zijn paardrijden op haar†haflinger pony en trainen met haar goldenretriever Sem.†


gerda
Hennie DSC 1080 kopie

Gerda Elshout werkt sinds oktober 2004 bij Dierenkliniek de†Zuiderdracht. In eerste instantie is ze parttime begonnen maar ze wilde al snel alleen nog maar fulltime aanwezig zijn. Ook voor haar was het een nieuwe werkomgeving en ze vindt het een fantastisch beroep. Gerda bemant voornamelijk de balie en assisteert bij operaties. Ook verzorgt zij maandelijks de vaccinatiekaarten met de prachtige foto's. In haar vrije tijd vermaakt ze zich met partner, zoons, hondje, poezen en een onduidelijk aantal vissen. Daarnaast leest en wandelt ze graag.


Sarah Wanst heeft in 2013 de opleiding paraveterinair in Barneveld afgerond. Tijdens deze opleiding heeft ze regelmatig stage gelopen bij Dierenkliniek de Zuiderdracht. Na afronding van haar opleiding heeft ze bij diverse praktijken gewerkt, o.a. in Amsterdam. Maar sinds 2016 is ze weer terug bij ons. Sarah is breed inzetbaar op alle veterinaire werkzaamheden. Haar schaarse vrije tijd besteedt ze aan haar eigen dieren, en aan yoga.

Hennie DSC 1080 kopieHennie Smit†is al vanaf de oprichting werkzaam bij Dierenkliniek de Zuiderdracht. Daarvoor werkte ze tientallen jaren bij dierenarts Van der Werff op de oude lokatie. Hennie fungeert zo’n beetje als de mater familias maar dan slechts voor een halve dag per week, als ze niet op reis is tenminste. Toch lukt het haar om in deze beperkte tijd bij te dragen aan een goede uitwendige verschijning van de praktijk.

†tel. 0229 262139 © Dierenkliniek de Zuiderdracht 2013