Behandelingen

Iedereen zal in grote lijnen bekend zijn met de diensten die de dierenarts kan leveren. Toch willen wij u hierover graag iets meer informatie geven.
 

Eerste lijns hulp

In de eerste plaats fungeren wij als zogenaamde eerste lijns hulp voor zieke, gewonde maar ook gezonde huisdieren. Onze rol is enigszins te vergelijken met die van een huisarts. U kunt bij ons terecht voor adviezen over anticonceptie maar bijvoorbeeld ook voor het hechten van wondjes, het bespreken van huidproblemen, allergieën, zwangerschapsbegeleiding, entingen, uitgebreid onderzoek naar de gezondheidstoestand van uw huisdier enzovoort.
 

Operatie

Daarnaast wordt in de kliniek ook veel en vaak geopereerd. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld sterilisatie en castratie, het verwijderen van bultjes, amputatie, herniaoperatie, keizersnede, maag/darm operatie etc. Op indicatie wordt gekozen voor reguliere of gas-anesthesie. 
 

Gebitsverzorging

Wij beschikken over ultrasone polijstapparatuur en boor/slijp instrumenten zodat het gebit van uw huisdier vakkundig verzorgd wordt.


Ondersteunende diagnostiek

Bloedonderzoek

Met behulp van gespecialiseerde apparatuur voeren wij diverse bloedtesten uit.
 

Röntgenfoto's / echografie

Uiteraard maken wij ook röntgenfoto's zodat bijvoorbeeld een botbreuk direct kan worden vastgesteld. Verdere mogelijkheden zijn het nader onderzoeken van bijvoorbeeld maag/darm kanaal, hart-longfoto's etc. Dit alles gebeurt uitsluitend op indicatie. Voor drachtigheidsonderzoek en het beoordelen van inwendige organen beschikken wij over echoapparatuur.
 
Opname

Op indicatie kunnen wij uw huisdier in de praktijk opnemen voor nabehandeling en strikte zorg (als uw huisdier bijvoorbeeld infuus krijgt). Daartoe beschikken wij over een ruime opvang.
 
Doorverwijzing

Als operaties of behandelingen niet door onszelf kunnen worden uitgevoerd, verwijzen wij u door naar gespecialiseerde dierenartsen van bijvoorbeeld de Universiteit van Utrecht, of het Medisch centrum voor dieren (MCD) in Amsterdam.
 tel. 0229 262139 © Dierenkliniek de Zuiderdracht 2018