Agenda en Nieuws


Nieuws

9 december 2016

Vertrek Mette Janssen

Mette gaat ons per 1 januari 2017 verlaten om meer tijd voor haar passie reizen te hebben. We hebben deze week al afscheid van elkaar genomen. Wij danken Mette voor al die jaren van prettige samenwerking en wensen haar heel veel geluk in de toekomst. Wellicht zien wij haar in de vakantieperiodes nog eens terug.


16 april 2016

Verruiming openingstijden

Vanaf april 2016 zijn wij ook op zaterdagochtend geopend, van 9.00 uur tot 13.00 uur.†


23 februari 2016

RHD-2 virus veroorzaakt ook VHS bij konijnen

Voor een nieuwe virusvariant, RHD-2, is mogelijk een nieuw vaccin beschikbaar vanaf maart 2016.

Klik hier voor meer informatie


23 december 2015

Aangepaste openingstijden

Rondom kerst en oud- en nieuwjaar hebben wij aangepaste openingstijden:†Donderdag 24 december zijn wij geopend van 9.00 uur tot 15.00 uur. † † Vrijdag 25 december zijn wij gesloten.

Donderdag 31 december zijn wij geopend van 9.00 uur tot 15.00 uur. † † Vrijdag 1 januari zijn wij gesloten.

Op de tussenliggende dagen gelden de normale openingstijden.


8 juni 2015

Winnaars prijsvraag open dag Dierenasiel Hoorn

Afgelopen zondag 31 mei was de open dag bij het Dierenasiel Hoorn. Als vaste dierenarts van het asiel was uiteraard Dierenkliniek de Zuiderdracht ook aanwezig met informatie en een grote pot†hondebrokjes. Het aantal brokjes in de pot was 144. Dit is juist geraden door mevrouw Tigges. Zij wint 2 maanden Royal Canin voeding voor haar huisdier. De tweede prijs, bijna goed, is voor de familie Megens. Zij winnen een vakantiepakket. Prijswinnaars gefeliciteerd!

6 oktober 2014

Uitslag prijsvraag dierendagmarkt in de Kersenboogerd

Op dierendag 4 oktober jl. was Dierenkliniek de Zuiderdracht aanwezig op de dierendagmarkt in winkelcentrum de Kersenboogerd. Het was een bijzonder gezellige en geanimeerde dag! Ook waren er prijzen te winnen door het beantwoorden van 2 vragen. Robin Visser wist te vertellen hoeveel brokjes er in de pot zaten (154), althans bijna, maar zij zat er het dichtst bij met 156. En Robert de Wit had het best geraden hoeveel tanden en kiezen een pup en een volwassen hond hebben (pup 28, volwassen hond 42). Prijswinnaars gefeliciteerd! Jullie zak diervoeding staat klaar op de praktijk.


4 april 2014

Samenstelling jaarlijkse vaccinatie honden aangepast

Bij de jaarlijkse vaccinatie wordt uw hond ingeŽnt tegen leptospirose (o.a. Ziekte van Weil). Omdat de veroorzakers van deze ziekte (bacteriŽn) in de loop van de tijd nieuwe varianten hebben ontwikkeld, is nu ook het vaccin aangepast. Vanaf maart 2014 wordt dit nieuwe vaccin door ons gegeven. Om het vaccin goed effectief te laten zijn moet de hond bij de eerste enting met het nieuwe vaccin een flinke dosis toegediend krijgen. Dit gebeurt in twee keer. De eerste dosis wordt gegeven bij de reguliere enting. De tweede dosis moet 4 weken later worden gegeven. Vanaf dan is de hond goed beschermd en kan weer worden volstaan met de reguliere jaarlijkse enting.

Klik hier voor meer†informatie


8 april 2013

Per 1 april 2013 chippen van honden verplicht

Om de malafide hondenhandel een halt toe te roepen, is het met ingang van 1 april†2013 verplicht om pups binnen 7 weken na de†geboorte te laten chippen. Voordat de pups 8 weken oud zijn, moeten ze bovendien worden geregistreerd bij een databank. Honden die worden geÔmporteerd moeten binnen 2 weken worden geregistreerd.†Let er dus op dat, als u een pup aanschaft die is geboren op of na 1 april†2013, deze een chip moet hebben. En vergeet ook niet om de pup op uw eigen naam te zetten bij de databank.†tel. 0229 262139 © Dierenkliniek de Zuiderdracht 2013